Prof. Dr. Mete BABA

Güzelliğin Bilgiyle Buluştuğu Adres

Saç PRP ve Mezoterapisi

Saç PRP’si hasta kanının alınıp içindeki büyüme faktörlerinin ayrıştırılıp hastanın saç dökülmesinin olduğu bölgelere uygulanmasıdır. Saçlı derideki temel etkisi kıl köklerinin gelişiminin uyarılmasıdır. Uygulama enjektörle yapılabildiği gibi mezoterapi tabancaları yardımıyla da yapılabilir. Tabanca ile yapılan uygulamanın en önemli avantajı ağrıyı belirgin olarak azaltması, saçlı deriye verilecek solüsyonu standart miktarda ve hep aynı derinliğe verebilmesidir.
Saç mezoterapisi ise saçı besleyecek ve güçlendirecek mineral ve vitaminlerin saçın döküldüğü bölgelere uygulanmasıdır. Uygulama yine PRP’de olduğu gibi bir enjektör veya mezoterapi tabancası ile yapılır.
Saç dökülmelerinde genellikle PRP ve mezoterapi uygulamaları birlikte yapılır. Saç dökülmesinin tipine göre PRP ve mezoterapi, belirli aralıklarla ve dönüşümlü olarak uygulanır. Genel uygulama 3 ayda bir PRP, aralarda ise mezoterapi uygulanmasıdır. Bu iki tedavinin de saç gelişimi üzerindeki etkisi birbirinden farklıdır. Bundan dolayı da birlikte uygulanmaları daha iyi sonuç vermektedir.